SAJTÓKÖZLEMÉNY 05.16.2018.

 
 

LÁSSUK TISZTÁN A 2018-AS VÁLASZTÁSOKAT!

 

#TisztaVoks (True Votes Hungary): Erősen kétséges, hogy Orbán valóban kétharmadot kapott a választáson

 

Április 8. óta vizsgáljuk a választási eredményeket a választás tisztasága szempontjából. A Kúria döntése az ukrán-magyar kettős állampolgárok szervezett buszoztatásáról és a kutatásaink eddigi eredményei arra utalnak, hogy komoly rendellenességek történtek, így a Fidesz-KDNP abszolút többsége veszélyben lehet.

Nemzetközi kezdeményezés indul annak érdekében, hogy:

 • Meggyőzzük az Európai Parlamentben a politikusokat, hogy indítsanak vizsgálatot az április 8-ai választásokról.

 • Felvegyünk egy nemzetközi es magyar szakemberekből álló csapatot, akik az eredmények hitelességének további vizsgálatát el tudják végezni. Ehhez független programozókra, politikai- és adatelemzőkre van szükségünk.

 • A nemzetközi sajtó segítségével eljuttassuk a híreket az igazságról Európába és az Amerikai Egyesült Államokba. Ehhez többek között felállítunk egy website-ot, unhackdemocracy.eu címen, ahová le fogjuk fordítani angolra a hihető vádakat.

  A #TisztaVoks az első kampánya az Unhack Democracy Europe-nak (unhackdemocracy.eu). A nacionalizmus ellen küzdő szervezetet dr. Garvan Walshe, a brit Konzervatív Párt volt biztonságpolitikai szakértője alapította.

  A Fidesz már 2012-ben a saját előnyére változtatta meg a választási rendszert. Mára a választási csalás gyanúja is árnyékot vet a harmadszorra is abszolút többségben lévő kormányra. A számtalan, a választók összezavarására és a kampánypénzek lenyúlására létrehozott “kamupárt”, az ukrán-magyar kettős állampolgárok “buszoztatása”, az ország fejletlen régióiban élő szavazók “megvásárlása”, a Nemzeti Választási Iroda honlapjának “összeomlása” a választások napján mind-mind okot adnak arra, hogy megkérdőjelezzük a magyar országgyűlési választások eredményének legitimitását. A csalással kapcsolatos vádaknak egy részét már elismerte a Kúria is.

  Továbbá, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet 2018. április 9-i nyilatkozata szerint: “a kormány megfélemlítő és xenofób retorikája, az aránytalan médiakörnyezet, az átláthatatlan kampányfinanszírozás ellehetetlenítette az ellenzéki pártok számára az értelmes, konstruktív politikai párbeszédet, illetve a választók számára, hogy megfelelő információk birtokában hozzanak döntést.”.

  Ugyan az ellenzéki sajtó már beszámolt ezekről a súlyos kifogásokról, a világsajtó még nem. Viszont a nemzetközi visszhang elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy külföldről is nyomást gyakoroljunk a magyar kormányra.

Eddigi munkánkat a TRD Policy (korábban Brexit Analytics) politikai elemző cég támogatta, de most szükségünk van a segítségedre.

Közösségi mikroadománygyűjtő akciónkat, a #TisztaVoks-ot (True Votes Hungary) ma indítjuk a https://www.gofundme.com/tisztavoks oldalon, hogy pénzt szerezzünk további kutatásra, adatelemzésre és egy kampányra, amelyek segítségével figyelmeztethetjük az európai közvéleményt, és meggyőzhetjük az Európai Parlamentet, hogy folytasson vizsgálatot a választási rendellenességek ügyében.

 

MEGJEGYZÉSEK A SZERKESZTŐKNEK

Hiteles forrásokból tudunk a következő csalástípusokról:

az ukrán-magyar kettős állampolgárok tömeges utaztatása kistelepülésekre,

a szavazatok célzott érvénytelenítése olyan területeken, ahol a helyi választási bizottságban csak fideszes tagok ültek, a hátrányos helyzetű térségekben tömeges szavazatvásárlás,

a Nemzeti Választási Iroda honlapjának összeomlása a választások napján (bár az NVI tagadja, állítólag a szavazatszámláló rendszer is meghibásodhatott) kamupártok létrehozása a szavazók megtévesztésére.

1. Az OSCE előzetes következtetései magyarul és angolul: https://www.osce.org/odihr/elections/hungary/377410

2. Információért a csalásokról és rendellenességekről menj az https://www.unhackdemocracy.eu/hu/irregularities/ oldalra!

3. Az Unhack Democracy Europe (unhackdemocracy.eu) egy nacionalizmus-ellenes platform, amit dr. Garvan Walshe alapított. Garvan egy ír politikai stratéga, aki korábban a brit Konzervatív Pártnak dolgozott nemzetbiztonsági és nemzetközi biztonságpolitikai tanácsadóként.

“A Kúria kimondta, hogy szervezett csalás történt. Az ukrán-magyar határon a HírTV rejtett kamerával felvette az egyik szervezőt, aki elmondta hogyan szállított 500 szavazót kisbuszával a határon át.

Nyilvánvaló, hogy senki sem buszoztat 500 embert a határon keresztül leszavazni anélkül, hogy valaki ezt ne fizetné. Ezt a több száz szavazót valakiknek mozgósítania kellett és be kellett szerezni a lakcímkártyájukat is.

Arról van szó, hogy európai polgárokat csaptak be demokratikus jogaik gyakorlása közben. Ez nem csak Magyarország problémája, hanem Európáé is.

A kérdés az, hogy egyedi esetről van-e szó, vagy ez egy rendszerszintű jelenség. Ahhoz, hogy választ kapjunk erre, nagyon alaposan meg kell vizsgálni szavazókörönként a nyilvánosságra hozott eredményeket. Amit eddig találtunk komoly kérdéseket vet fel Orbán abszolút többségének legitimitásával kapcsolatban.

Hogy befejezhessük a vizsgálatainkat és kiderüljön az igazság, szükségünk van a segítségedre. Kérlek kövesd a Facebook oldalunkat és támogass minket itt gofundme.com/tisztavoks! Köszönjük!”  dr. Garvan Walshe

 

 

További információért hívd a következő számot: +44 207 183 6072 

Email: truevoteshungary@unhackdemocracy.eu

Facebook: https://www.facebook.com/tisztavoks

Twitter: @unhackdemeu